Bildelar DENSO

Online reservdelar katalog från DENSO

Denso är ett populärt japanskt märke som tillverkar bildelar. Denso blev också populär tack vare sina högkvalitativa tändstift.

Om företaget Denso

Företaget Toyota Motor som gick igenom ekonomiska problem i slutet av 1940-talet bestämde sig för att särskilja på den elektriska utrustningen från sin fabrikstillverkning. På så vis så bildades företaget Denso år 1949 som i början kallades för Nippondenso. Det unga företaget fokuserade på att tillverka startmotorer, generatorer och kylare.

Bosch hade en signifikant påverkan på dess utveckling. År 1953 så började det tyska företaget att ge teknisk support åt Denso genom att bistå med sina egna utvecklingar. Sedan år 1972 så har det japanska företaget sålt internationellt med sin öppnade fabrik i Thailand. Sedan slutet på 1980-talet så har Denso samarbetat med Chrysler. Sedan dess så har deras produkter sålts på den amerikanska reservdelsmarknaden.

Företaget Denso äger ett stort antal olika innovationer. Exempelvis år 1974 så uppfann tekniker från det japanska företaget det första tändstiftet med platina elektrod som bara var 1,1 mm i diameter. År 1991 så tillverkade Denso det första keramikbaserade glödstiftet och år 1999 så skapade dem 12-håliga bränsleinjektorer.

För närvarande så tillhandahåller Denso kända biltillverkare med fordonskomponenter. Företagets produkter finns även på reservdelsmarknaden. Produktutbudet hos Denso inkluderar lågklassiga och högklassiga varor. Du kan köpa Denso bildelar på nätet på vår webbplats.

Bildelar från Denso

Idag så inkluderas följande produkter i Densos produktkatalog:

  • motorstyrsystem;
  • kylnings- och luftkonditioneringssystem;
  • startmotorer och generatorer;
  • komponenter till dieselmotorns bränslesystem;
  • filter;
  • vindrutetorkare.

Förutom dessa delar så utvecklas även tändstift av det japanska företaget. Denso tillhandahåller vanliga tändstift, tändstift med platina, med iridium och TT. Patenterade TT (Twin Tip) tändstift från företaget Denso har jordade och mittenelektroder som är mindre än 1,5 mm i diameter. De lämpar sig även som högklassiga tändstift vid tändningen men kostar mindre. Detta förklaras av faktumet att TT tändstift inte innehåller några ädelmetaller.

En av de senaste utvecklingarna från företaget är tändstiften CoGeneration Spark Plugs – tändstift med iridium används till LNG fordon (fordon som drivs med flytande naturgas).

Hitta din kategori
Sökresultat för kategori
Inga matchningar hittade
Hitta de senaste erbjudandena från tillverkarna:
Kundvagn
#
Din kundvagn är tom