Bildelar FACET

Online reservdelar katalog från FACET

Det italienska företaget Facet är en stor bildelstillverkare. De specialiserar sig på att tillverka motorkomponenter, tändsystemskomponenter och diverse olika sensorer. Facet tillverkar åt europeiska, japanska och sydkoreanska fordon.

Om Facet

Företaget F.A.C.E.T. (Fabbrica Apparecchi Contatti Elettrici Torino) grundades år 1946 i Torino i Italien. Grundaren anses vara en italienare vid namnet Francesco Andriano. I början så tillverkade företaget tungstenskontakter åt telekommunikationsindustrin och senare gick företaget in i fordonsindustrin. År 1961 så kom första produktkatalogen från Facet som innehöll olika tekniska ritningar och annan nyttig information om de tillverkade delarna. I slutet på decenniet så hade företaget tagit sig in på den internationella marknaden och under 1980-talet så började företaget exportera sina produkter till USA. För närvarande så exporteras mer än 80% av deras tillverkningsvolym till andra länder. Deras huvudkvarter och industrifabriker ligger i Leumann, som inte är så himla långt från Torino, i Italien.

Företaget tillverkar både originalbildelar som exempelvis åt Fiat, Alfa Romeo och Iveco, samt komponenter till reservdelsmarknaden. Dessa kan köpas i fler än 100 olika länder världen över. Företaget har alltid utvecklat sitt distributionsnätverk så deras produkter finns i många affärer och verkstäder samt på nätet. Så du som äger en bil i Europa eller i USA har då chansen att köpa Facet bildelar på nätet hos oss till bättre priser än vad du hittar i vanliga affärer.

Bildelar från Facet

  1. Sensorer till motorstyrsystemet. I företagets katalog finner du över 1300 olika objekt av diversesensorer som styr oljetrycket, kylvätsketemperaturen, gasspjällsläget, hjulhastigheten och andra parametrar i fordonet. Då får du förbättrad motorprestanda och minskar på de skadliga avgasutsläppen, samt minskar på bränsleförbrukningen.
  2. Tändsystemskomponenter. Denna kategori inkluderar närmare 1300 olika objekt att välja och vraka mellan. Alla objekt kontrolleras hårt: först används en särskild testmaskin som härmar äkta driftförhållanden och sedan testas delarna i ett labb. Vissa element tillverkas i ädelmetaller vilket försäkrar dig optimal antändning varje gång.
  3. Kylsystemskomponenter. I denna kategori finner du termostater, termobrytare, sensorer och tätningar - över 1300 objekt finns här. De tillverkas i hållbara material som tål höga temperaturförändringar och högt tryck. Plastelementen kopplas ihop, exempelvis höljena, med hjälp av ultraljudssvetsningsteknik som i sin tur försäkrar dig om att delen får mycket hög hållbarhet.
  4. Reläer och brytare. Denna kategori innehåller fler än 500 olika komponenter som används i olika system och enheter: som att starta upp motorns styrenheter till att aktivera bromsljuskontakten.
Hitta din kategori
Sökresultat för kategori
Inga matchningar hittade
Hitta de senaste erbjudandena från tillverkarna:
Kundvagn
#
Din kundvagn är tom