Bildelar K&N Filters

Online reservdelar katalog från K&N Filters

K&N Filters är ett känt bilfiltermärke. Det tillhör företaget K&N Engineering som är världens största tillverkare av återanvändbara luftfilter och kalla luftinsugningssystem.

Om företaget K&N Filters

Historien bakom märket K&N Filters började år 1964 när Ken Johnson och Norm McDonald grundade ett företag i Riverside, Kalifornien, i USA, som sålde reservdelar till motorcyklar. Entreprenörerna använde sina förnamns första bokstäver för att kalla sitt företag K&N Engineering. Snart därefter så tillverkades den allra första återanvändbara luftfiltret från K&N.

För närvarande så har företaget representanter inte bara i USA utan även i Europa, det vill säga, i Storbritannien och Nederländerna. Deras produkter är mycket eftertraktade av personer som tycker om att köra sportigt och som vill maximera kraften i sina bilar. Produktkatalogen från K&N består av över 5000 olika slags filter och runt 500 varianter av kalla luftinsugningssystem. För att köpa K&N Filters produkter på nätet så kontaktar du bara vår webbplats konsulter som gärna hjälper dig att kunna välja rätt.

K&N Filters Car parts

  1. Filter.
    • Luftfilter. Bomullstyg impregnerat med specialolja används när filterelementet tillverkas. Det blockerar inte luftflödet och ger således en hög filtreringsnivå samtidigt. Aluminiumnät skyddar filterelementet från att deformeras. Tack vare en design med flera lager så får du luftfiltrering på flera nivåer. Fördelarna med dessa filter är deras förmåga att kunna användas flera gånger (upp till 80 rengöringscykler) och lång livslängd (med korrekt vård så kan de vara upp till hela 1 000 000 kilometer).Dessa komponenter ger dig hög prestanda: redan efter 20 000 kilometer så har de tappat 50% av sin prestanda medan vanliga filter tappar hela 60% av sin prestanda efter bara ynkliga 5000 kilometer.
    • Oljefilter. Tack vare den fastsvetsade muttern uppe på filtret så är den otroligt enkel att montera. Den har en förstärkt design som kan arbeta effektivt även under tyngre förhållanden. I muttern som sitter i filter som sitter i racingbilar så finns det ett hål genomborrat som förhindrar oljefilter med säkerhetstråd från att råka falla ut ur sin plats. Det finns en metallkärna inuti komponenten som gör den mer hållbar. Cellulosafibrer täckta med fenolharts används som filterelement. Tack vare allt detta så får du en mycket hög filtreringsnivå och högt oljeflöde är garanterad.
  2. Kalla luftinsugningssystem. Dessa är enkla att montera tack vare att de passar redan existerande fabrikshål. Kalla luftinsugningssystem minskar luftmotståndet vilket gör att luften kommer lättare in i motorn för effektivare bränsleförbränning. Detta ökar då motorns kraft avsevärt mycket.
Hitta din kategori
Sökresultat för kategori
Inga matchningar hittade
Hitta de senaste erbjudandena från tillverkarna:
Kundvagn
#
Din kundvagn är tom