Bildelar LESJÖFORS

Online reservdelar katalog från LESJÖFORS

Lesjöfors Automotive är världens största leverantör av spiralfjädrar i fordonsindustrin. För närvarande så ägs det av svenska Beijer Alma gruppen, en stor industriell investerare.

Om företaget Lesjöfors

Officiellt talat så grundades företaget år 1675 när ett stålverk öppnades en bit bort från orten Lesjöfors. År 1849 började företaget tillverka tråddrageri och metallstänger varav den första spiralfjädern tillverkades år 1852.

Idag så är Lesjöfors en av de ledande tillverkarna av fjädrar till personfordon och kommersiella fordon. Företaget äger tio anläggningar och dess distributionscentra finns i många europeiska, asiatiska och nordamerikanska länder. Deras huvudkontor ligger i Karlstad i Sverige. Företagets varuhus har alltid cirka 850 000 objekt i lager så de snabbt och billigt kan förse sina produkter vidare till återförsäljare.

Företaget är den största leverantören för reservdelsmarknaden. Om du har bestämt dig för att köpa Lesjöfors bildelar på nätet så har du fattat rätt beslut. det svenska företagets produkter tillhör mellansegmentet men är i samma kvalité som OE-delar.

Bildelar från Lesjöfors

  1. Spiralfjädrar. Parallella trådar används vid tillverkningen av dessa fjädrar för att öka motståndskraften mot slitage hos komponenterna och specialbeläggning med zinkfosfat och pulver skapar ytterligare skydd mot korrosion.
  2. Gasfjädrar. Det finns fler än 1500 olika gasfjädrar i Lesjöfors produktkatalog. För bekvämare installation så levereras dem med ändfästen. Kolvstången är förkromad för att skydda den mot korrosion.
  3. Sportfjädrar. Avsedd för att trimma fordonet. Ökar avståndet från marken upp till 50 mm. Förser utmärkt väggrepp.
  4. Bladfjädrar. Tillverkat från stål och går igenom rejäl behandling av nötning och temperaturbeständighet. Deras fästhål är belagda med särskilda ämnen eller är lackade för att skydda dem mot korrosion.
  5. Fjäderkrampor. Deras fördelar är hållbarhet och mångsidighet. Lämpar sig att installeras i både vanliga och tungt belastade bladfjädrar. Förses tillsammans med muttrar.
Hitta din kategori
Sökresultat för kategori
Inga matchningar hittade
Hitta de senaste erbjudandena från tillverkarna:
Kundvagn
#
Din kundvagn är tom