loader
Vänligen väntadotted

Motorolja till din bil

Välj det snabba sättet att hitta rätt motorolja
Eller
Topp mest sålda

Fysiska och kemiska egenskaper

Motorolja är en teknisk vätska i motorn smörjningssystem. Den reducerar friktionen på motordelarna, tack vare detta förlängs dess livslängd, arbetar den mer effektivt samtidigt som bränsleförbrukningen reduceras. Den kyler ner motorns komponenter, rengör från smuts och avlagringar av kol samt skyddar mot korrosion.

Motorolja - klassifcering

 1. SAE. Den baseras på oljornas olika viskositet vid olika temperaturer. Den utvecklas av gemenskapet av ingenjörer för motortransport, SAE International. Tack vare dess klassificering kan alla smörjmedel delas in i vinter, sommar och året runt.
 2. API. Enligt klassificeringen från American Petroleum Institute kan alla smörjmedel delas in i följande grupper: S - till bensinmotorer, C och F - till dieselmotorer. Beroende på motorns egenskaper är de alla dessutom indelade i olika tjänstekategorier som benämns med olika bokstäver. Produkter som hör till kategorierna SN, CK-4 och FA-4 följer de senaste kraven.
 3. ACEA. European Automobile Manufacturers Association särskiljer tre kategorier av smörjmedel beroende på deras driftsegenskaper:
  1. A/B. Till diesel- och bensinmotorer med olika konfigurationer.
  2. C. Till nya motorer med katalysatorer eller partikelfilter.
  3. E. Till dieselmotorer som sitter på transportfordon och specialfordon.

Typer av motorolja enligt komposition

När American Petroleum Institute klassificerar olja till motorer så tar de inte bara oljans komposition i hänsyn utan även tillverkningsteknik, därför delas alla produkter in i fem grupper:

 1. Produkter av petroleum destillation utan ytterligare behandling.
 2. Petroleum destillation som undergått ytterligare raffinering.
 3. Petroleum destillation som tillverkats med en metod av strukturerad raffinering med preliminär hydrokrackning med väte.
 4. Kortkedjiga polyalfaolefiner tillverkade av kemikalisk syntes.
 5. Kemikaliskt syntetiserade polyeter baserade produkter.

Vanligare klassificeringar involverar indelningar av alla produkter enligt komposition i tre olika grupper:

 1. Mineral. De inkluderar smörjmedel baserade på grupperna I och II enligt API. De är billiga och passar motorer med högt miltal väl.
 2. Halvsyntetiska. Deras komposition inkluderar minst 25% av oljorna i III, IV eller V. De är mer effektiva än de mineralbaserade, samt billigare än de syntetiska.
 3. Syntetiska. Deras komposition inkluderar inte mindre än 30% av produkterna från grupperna III, IV eller V. De behöver inte bytas ut lika ofta som de andra och löser upp restprodukter mycket väl.

Bildelaronline24.se: högkvalitativa oljor till din bil

Du kan hitta över 2,000 biloljor från 13 olika märken i vår webbutik. Motul, Liqui Moly, Castrol, Febi Bilstein, Startol, Vaico, Swag, Elf och Aral är bland de mest populära tillverkarna. Tack vare de många olika kampanjerna och rabatterna kan du köpa motorolja till de bästa priserna här hos oss.

Notera: Ett byte av olja bör utföras vid en bilverkstad.

 • Bästa pris
  Bildelaronline24.se garanterar Olja till bilen av hög kvalitet till mycket attraktiva priser.
 • Låga fraktkostnader
  Fraktfritt inom Sverige gäller på beställningar över 2000 kr förutom vid beställning av skrymmande varor, däck eller utbytesobjekt.
 • Stort urval
  För tillfället innehåller vårt sortiment över 500000 bildelar.
 • Snabb leverans

  Leveranssätt

  Utmärkt leverans! Du kommer att få din beställning av bildelar inom ett par arbetsdagar.

 • COMODO - betala säkert för Motorolja
 • Motorolja bil diesel och bensin betalades via Paypal
 • Bil olja diesel och bensin betalades via MasterCard
 • Olja till din bil diesel och bensin betalades via Visakort
 • Motorolja till din bil betalades via Trustly
 • Motorolja betalades via Klarna Faktura
 • Olja till bilen betalades via Bankoverforing
Recensioner och erfarenheter
O.K.
2019-10-14

Har klagat flera gånger så nu måste jag få ge er lite pluss också . Mycket bra att ni skickar andra fabrikat när det jag har best är slut har hänt mig två gånger nu och har fått delar som var betydligt dyrare än dom jag hade best till samma låga pris så ett stort TACK

K.M.
2018-12-11

Billigt och snabb leverans till dörren, blir inte bättre än så här.

Vanliga frågor och svar
Kåpa, yttre backspegel
 • C. 2020-03-05
 • Kåpa, yttre backspegel 338-0024-2 TYC är den svart eller mörkgrå och är det lämpligt att använda den olackerad, håller den sämre? Hälsningar

Bromsledningar
Utv.spegel
 • D.L. 2020-02-27
 • Hallå! Jag är i behov av en ny komplett backspegel höger till min vw passat -06/07. OEN ska enligt verkstad vara - 3C1857508DM(9B9) för spegelhuset och 3C0857538A (GRU) för kåpan. Blir det rätt om jag köper spegeln av märket Van Wezel med artikelnummer 5839808 ? mvh

Stötdämpare
Takräcke / Lasthållare
Stötdämpare
 • W. 2020-02-24
 • Hej! Jag letar efter nya stötdämpare till min Volvo V70 (2011). Jag tänkte höra om de alltid säljs styckvis? Ibland är de två på bilderna - säljs de då i par? Vänlig hälsning

Packning EGR-ventil
Bromsbeläggssats, skivbroms
Länkarm, hjulupphängning
 • M.G. 2020-02-10
 • tja! om jag beställer nu nu när får jag leveransen? bor i sthlm? kan finnes möjligheten att hämta upp den ist ist för att ni skickar den? mvh

Kundvagn
#
Din kundvagn är tom