catalog_tyre_img_alt
Vänligen väntadotted
Kundvagn
#
13-5392
Din kundvagn är tom

Stomavgift

Tillkommer en stomavgift: 350.92 kr (inkl. 25% moms). stomavgiftern återbetalas helt efter att din gamla inbytesdel har anlänt till vårt lager. Varför är det viktigt med en stomavgift?

Märket stomdel eller inbytesdel - innebär att när reservdelen beställs, kommer beloppet som skall betalas inkludera priset för reservdelen och en stomavgift. Endast produkter som är tillverkade i en av EU:s medlemsstater kan ha en sådan märkning. Europeisk Lagstiftning definierar 'stomavgift' som ett belopp som tas ut av köparen och ges till tillverkaren som en garanti för returnering av en gammal reservdel för vidare återvinning eller återanvändning.


Så snart tillverkaren erhåller den begagnad delen, återbetalas stomavgiften till köparen. Det avgiftsbelagda beloppet bestäms av leverantören. Detta förklarar varför samma reservdelar från olika leverantörer kan skilja sig inte bara i avgift, utan också om de har en avgift eller ej.


Detta märke finns endast på de produkter som erbjuds i kategorier som generatorer, bromsok, bilbatterier, semi-axlar, spridare, högtryck bränsle pumpar, kompressorer, startmotorer med flera.

Förfarandet

Inköp av varor och betalning av stomavgift. Samt kvittens att du mottagit varorna.

Förberedande av retur av den begagnade bildelen.

(Om komponenten har någon kvarvarande vätskan i, skall kunden tömma den. Detta krav gäller inte för bilbatterier). En begagnad bildel skall returneras i sin originalförpackning, men om du inte har den kvar, placerar du den gamla delen i förpackningen från den nya delen.
Lämna in ansökan om återbetalning. Kunden behöver fylla i formuläret som visas nedan. Detta formulär finns också tillgängligt på ditt personliga konto på Bildelaronline24.se

Den Faktura som utfärdades till kunden vid inköp av den nya reservdel skall också bifogas i paketet.

Skicka den begagnade bildelen till:

  • AUTODOC SE (Retoure - Lager R)
  • Rhinstrasse 132
  • 12681 Berlin

Den returnerade Inbytesdelen skickas till tillverkaren för undersökning.

En inbytesdel bör returneras inom 12 månader från datumet för inköpet av en ny reservdel.

Rapportering av resultaten av undersökningen till köparen. Vi informerar kunden 6-8 veckor efter mottagandet av ett paket på vårt lager.

Vid ett positivt resultat av undersökningen

Om undersökningens resultat är positiva, återbetalas stomavgiften till kunden. Avgiften återbetalas med samma metod som valdes för betalning vid beställning. På begäran kan vi också lägga till detta belopp till kundens konto på Bildelaronline24.se

Vid ett negativt resultat av undersökningen

Om resultaten av undersökningen skulle visa sig vara negativa kommer inte tilläggsavgiften återbetalas till kunden. Inom 2 månader kan vi skicka tillbaka den begagnade delen om kunden efterfrågar det, och Bildelaronline24.se står då för fraktkostnaderna. Efter 2 månaders förvaring kommer reservdelen skrotas.

Krav för begagnade delar:
* Instruktionerna är endast för information. Varje enskilt fall granskas separat.(Varje enkild reservdel genomgår en undersökning av tillverkaren).
Regler & Villkor
  • Kunden står ensam för alla fraktkostnader för en begagnad reservdel som skickas tillbaka. Kunden betalar frakt även om alternativet “säker order” användes vid beställningen.
  • Stomavgift återbetalas inte om kunden ej har skickat tillbaka den begagnade komponenten inom 12 månader från det datum den nya komponenten inköptes. I detta fall måste tillverkaren behålla detta belopp som kompensation.
  • Om det förekommer sprickor, deformation eller andra allvarliga skador på delen är stomavgiften inte återbetalningsbar.
  • Om kunden skickar en reservdel som tillhör en annan kategori av bilkomponenter, är stomavgiften inte återbetalningsbar.
  • Kunden kan skicka en begagnad del av ett annat fabrikat.
  • Det bör dock klargöras om en retur är möjlig om specifikationerna på den nya delen och den som skall returneras skiljer sig åt. För detta ändamål bör kunden kontakta vår support service team via [email protected]
Begäran om ett returansökningsformulär

Vänligen fyll i formuläret för att erhålla ett returansökningsförmulär. Vänligen ange hur många av dina beställningar som innehåller inbytesdelar med stomavgift.