Bildelar FILTRON

Online reservdelar katalog från FILTRON

FILTRON är världens största filtertillverkare och ledande inom filtertillverkning åt olika bilmärken. Sedan år 1997 har det tillhört polskamerikanska företaget WIX-FILTRON som ingår i MANN+HUMMEL Group. Filter från FILTRON är världskända numera. Företagets produkter finns i central- och östeuropeiska länder, Nordamerika och i Afrika.

Om företaget FILTRON

När företaget bildades år 1982 så tillverkade firman redan högkvalitativa filter åt personbilar, lastbilar och specialfordon. För närvarande så tillverkar FILTRON sina produkter i 15 fabriker, varav 12 ligger i Nord- och Sydamerika. Två av dem ligger i Europa (i Polen och Ukraina) och det finns en till i Asien (Kina). Företagets huvudkontor ligger i Gostyń i Polen. Varje år så tillverkar företaget fler än 80 miljoner filter, varav 45 % exporteras.

Under märket FILTRON så finns det ett brett utbud av originaldelar och icke-originaldelar som tillverkas. Filter från detta märke används som originalutrustning av bland annat Ford, Land Rover, Mercedes-Benz, Jaguar, Saab, Lotus, Suzuki, Harley&Davidson och Aston Martin modeller samt fordon från General Motors och Volkswagen.

Företaget ser till så att distributionen och deras logistikcentra ständigt utvecklas då de öppnar hela tiden nya representanter i nya länder. Detta låter dem kunna sänka priserna på sina komponenter och dra ner på leveranstiderna. Du kan köpa FILTRON bildelar på nätet i vår nätaffär.

Bildelar från FILTRON

 1. Luftfilter. De använder sig av banbrytande teknik och högkvalitativa material. Filtreringselementen består av cellulosa och syntetiskt icke-vävda tyger med nanofibrer som effektivt rengör insugningsluften från föroreningar i olika diametrar i storleken. Under märket FILTRON så tillverkas följande olika slags luftfilter:
  • Runda och cylindriska filter. Förser högkvalitativ filtrering. Används som tumregel i fordon som har stort utrymme under motorhuven. Dessa skyddas från deformation genom att filtren designas med förstärkta metallnät som är belagda med korrosionsbeständiga ämnen. Vissa filter har så kallade förfilter som har till uppgift att filtrera större partiklar som försöker ta sig in.
  • Paneler. Används i de flesta moderna fordonen som hjälper till att spara utrymme under motorhuven. De kan också monteras med förfilter som skyddar filterelementet från för tidigt slitage.
 2. Oljefilter.
  • Snurrfilter. Innebär hållbart hölje och snabb montering. I moderna fordon används de mindre tack vare att det är lättare att använda sig av filterpatroner än att behöva byta snurrfilter hela tiden. Ventilerna inuti komponenten förser olja i rätt tid så att motorns olika element fungerar som de ska utan att kunna råka orsaka oljeläckage under drift.
  • Oljefilterpatroner. Lock och en innerkärna med filterpatroner tillverkade i metall innebär hållbarhet och motståndskraft mot temperaturförändringar. Perforerat papper eller metallnät används för att skydda filtret mot mekaniska skador.
 3. Bränslefilter. I deras design så finns det material som inte bara förser högkvalitativ bränslefiltrering utan även separerar vattnet bättre så det inte råkar komma in i bränslet.
 4. Kupéfilter. Filtret tillverkas med fibermaterial som är elektrostatiskt laddade. De drar åt sig föroreningar som är mindre än diametern hos filterelementets porer. Aktivt kol används som ett ytterligare skikt för att absorbera skadliga avgaser som finns i luften.
 5. Lufttorkare. Icke-vävda syntetiska material används för att rengöra den insugna luften via kompressorn från föroreningar och särskilda granuler absorberar fukten som kommer in. Torkare från FILTRON förlänger livscykeln hos upp till hela fyra gånger hos olika diverse slags fordonssystem.
 6. Hydraulikfilter. Förser hög filtreringsförmåga. Mycket motståndskraftigt mot tryckförändringar.
Hitta din kategori
Sökresultat för kategori
Inga matchningar hittade
Hitta de senaste erbjudandena från tillverkarna:
Kundvagn
#
Din kundvagn är tom