Bildelar VDO

Online reservdelar katalog från VDO

VDO är ett tyskt bilmärke som under företaget Continental Automotive GmbH tillverkar en rad olika bilkomponenter. Continental Automotive GmbH är ett dotterbolag till German Continental AG. Den årliga omsättningen hos Continental Automotive GmbH år 2015 var € 39 miljarder. Företaget äger flera olika kända märken som Continental, ATE, Galfer och Barum. De flesta bilkomponenterna som företaget tillverkar är kända under varumärket VDO.

Om företaget VDO

Företaget VDO grundades år 1929 i Frankfurt am Main i Tyskland. Dess grundare anses vara Adolf Schindling som började tillverka varvräknare och diverse andra instrument. Företaget blev framgångsrikt och en av de största leverantörerna av elektrisk bilutrustning i världen. År 1966 så klev företaget in på den nordamerikanska marknaden och år 1977 så öppnade företaget en egen fabrik i Winchester i USA. I början på 1990-talet så köptes företaget upp av Mannesmann AG. År 2000 så blev VDO en del av Vodafone Group som sedan såldes till Siemens. Sedan år 2007 har varumärket VDO tillhört Continental Automotive GmbH.

Företaget är en av de tio största bildelsleverantörerna i hela världen; de finns i 34 olika länder och består av fler än 140 underavdelningar. Företagets huvudkontor ligger i Tyskland trots att företaget är registrerat i USA.

För närvarande så tillhandahåller VDO komponenter till de allra största biltillverkarna som bland annat inkluderar Daimler AG, BMW, Volkswagen Group, Ford och General Motors. Märket tillverkar även originalutrustning åt fordonen från Peugeot, Citroёn, Honda och Fiat.

Vår nätaffär låter dig köpa VDO bildelar på nätet till ett schysst pris.

Bildelar från VDO

Under märket VDO så tillverkas följande slags olika bilkomponenter:

 1. Bränslesystem till bensin- och dieselmotorer:
  • elektriska bränslepumpar;
  • bränslenivågivare;
  • bränsletryckstegringspump;
  • d. bränsletillförselenheter och övriga komponenter.
 2. Styrnings- och styrsystemkomponenter:
  • bränslenivågivare;
  • kylvätsketemperaturgivare;
  • styrenheter;
  • informationsutrustning till instrumentpaneler;
  • systemkomponenter till avståndskontroll och farthållare;
  • fsystemkomponenter till säkerhet, navigering och signalsystem.
 3. Systemkomponenter till fönsterspolare.
 4. Batterier.

En av de senaste utvecklingarna från företaget är så kallade AGM- och EFB-batterier. De tål extremt höga temperaturer, har en lång livscykel (tillverkaren ger en två års garanti på dessa batterier) och är helt underhållsfria. Tack vare särskilt absorberande fiberglasskikt så kan AGM-batterierna förse en livscykelstabilitet upp till tre gånger längre än vanliga batterier vilket gör dem lämpliga att utrustas i fordon som är utrustade med så kallade startstoppsystem.

Hitta din kategori
Sökresultat för kategori
Inga matchningar hittade
Hitta de senaste erbjudandena från tillverkarna:
Kundvagn
#
Din kundvagn är tom