catalog_tyre_img_alt
Vänligen väntadotted

DRIVKNUT

Bil Drivaxelknut högsta kvalitet till schyssta priser
Hitta färska bildelar erbjudanden till Kraftöverföring
 • Bästa pris
  Bildelaronline24.se garanterar Drivaxelknut av hög kvalitet till mycket attraktiva priser.
 • Låga fraktkostnader
  Fraktfritt inom Sverige gäller på beställningar över 1900 kr förutom vid beställning av skrymmande varor, däck eller utbytesobjekt.
 • Stort urval
  För tillfället innehåller vårt sortiment över 500000 bildelar.
 • Snabb frakt!

  Leveranssätt

  Utmärkt leverans! Du kommer att få din beställning Ledsats drivaxel av bildelar inom ett par arbetsdagar.

 • COMODO - betala säkert för Drivknut
 • Bil Ledsats drivaxel reservdelar betalades via Paypal
 • Till din Bil Drivknut byta reservdelar betalades via Visakort
 • Fordon Drivknutssats reservdelar betalades via MasterCard
 • Discover
 • Drivaxelknut för din bil Reservdelar betalades via American Express
 • Bil Drivaxelknut reservdelar betalades via Klarna Faktura
 • Köpa reservdelar och betala med Trustly
 • Bil Drivaxelknut auto reservdelar betalades via Bankoverforing

Byt ut en bildelar som Drivknut - vare sig den är defekt eller har passerat sitt förbrukningsdatum. Hitta nyttig information om Drivknut

En drivknut i drivaxeln har till uppgift att kraftöverföra vridmomentet till körhjulen. Det används i framhjulsdrivna personbilar, och mer sällan i bakhjulsdrivna bilar, samt i fyrhjulsdrivna bilar med separata hjulupphängningar i bakhjulen.

Typiska egenskaper för drivknut

5 användningstips för drivknut

 1. Inspektera damaskerna visuellt regelbundet. Genomsnittliga livslängden för drivknuten är 80 000-100 000 km körsträcka. Men skador på damaskerna kan förkorta dess livslängd signifikant. Det rekommenderas att du byter ut damaskerna vid minsta upptäckta skador (repor, nötningar); i de flesta fallen så rekommenderas det att byta ut hela drivknuten vid upptäckt av minsta slitage i dess damask.
 2. Utsätt inte drivknutarna för överdrivna belastningar, vilket kan inträffa när fordonet körs på off-road vägar, när hjulen sladdrar, eller när du kör snabbare med fordonet än vad motorn är tillverkad att klara av.
 3. Använd bara högkvalitativa smörjmedel.
 4. När du ska byta damasken och fästklämmorna så ska du bara använda dig av högkvalitativa delar från en nätkatalog som har kompatibla damasker till just dina drivknutar till just din bil.
 5. Försök att förhindra drivknutens damask att komma i kontakt med vatten och andra vätskor.

Defekter, orsaker bakom och tecken på fel med drivknutar

 1. Korrosion eller mekaniska skador på knutens metalldelar. Dessa kan orsakas av fukt och damm som tränger sig in i mekanismen på grund av tryckförluster i damasken. Skrik, skrammel och tjut som hörs från hjulupphängningen, vilket hörs mer vid kurvtagningar, är tecken på en sådan slags defekt.
 2. För tidigt slitage i drivknuten. Överdrivna belastningar på enheten förkortar dess livslängd. Slitaget kan manifesteras i form av vibrationer och skrammel från hjulupphängningen när fordonet körs.
 3. Slitage och skador på damasken. Om du ser sprickor eller slitage i damasken så kan detta bero på att bilen körs i extrema situationer (på andra terränger än vanliga vägar, plötsliga temperaturförändringar, och så vidare) eller användning av högkvalitativa material. Defekten kan upptäckas med hjälp av en visuell inspektion.

Du kan köpa drivknutar till din bil hos nätaffären Bildelaronline24.se: vi hjälper dig att snabbt välja bildelen som du behöver.

Drivaxelknut väljare till

Kundvagn
#
Din kundvagn är tom