catalog_tyre_img_alt
Vänligen väntadotted

VENTIL VEVHUSVENTILATION

Bil Vevhusventilation högsta kvalitet till schyssta priser
 • Bästa pris
  Bildelaronline24.se garanterar Vevhusventilation av hög kvalitet till mycket attraktiva priser.
 • Låga fraktkostnader
  Fraktfritt inom Sverige gäller på beställningar över 1900 kr förutom vid beställning av skrymmande varor, däck eller utbytesobjekt.
 • Stort urval
  För tillfället innehåller vårt sortiment över 500000 bildelar.
 • Snabb frakt!

  Leveranssätt

  Utmärkt leverans! Du kommer att få din beställning Ventil vevhusventilation av bildelar inom ett par arbetsdagar.

 • COMODO - betala säkert för Ventil vevhusventilation
 • Bil Ventil vevhusventilation reservdelar betalades via Paypal
 • Till din Bil Vevhusventilation byta reservdelar betalades via Visakort
 • Fordon Ventil vevhusventilation reservdelar betalades via MasterCard
 • Discover
 • Vevhusventilation för din bil Reservdelar betalades via American Express
 • Bil Backventil vevhusventilation reservdelar betalades via Klarna Faktura
 • Köpa reservdelar och betala med Trustly
 • Bil Backventil vevhusventilation auto reservdelar betalades via Bankoverforing

Byt ut en bildelar som Ventil vevhusventilation - vare sig den är defekt eller har passerat sitt förbrukningsdatum. Hitta nyttig information om Ventil vevhusventilation

Vevhusventilationssystemet arbetar med att mata ut avgaser från motorn för att normalisera sitt inre tryck. Huvudkomponenterna i detta system är oljeavskiljare, vevhusventilationsventil, slangar och rör.

4 tips för vevhusventilationssystemets funktion

 1. Byt ut slitna delar i vevhusets ventilationssystem. De har olika livslängd, allt efter produktionsmaterial och belastning. I genomsnitt kan delarna användas i 80 000 - 100 000 kilometer. Byte av komponenterna utförs vid behov.
 2. Rengör regelbundet vevhusets ventilationssystem. Det är rekommenderat att du gör detta vid varje oljebyte.
 3. Vid rengöring, var särskilt noga vid hålrummen hos ventilationsslangar, oljeavskiljare och hål i systemet. Använd inte lösningsmedel när du rengör, eftersom detta kan skada delar av plast och gummi.
 4. Använd endast högkvalitativ olja utan aggressiva tillsatser och utgå ifrån rekommendationerna från biltillverkaren när du väljer den.

Defekter i vevhusets ventilationssystem, dess orsaker och tecken

 1. Trasig vevhusventilationsventil. Den vanligaste orsaken till felet är nedsmutsning av delar. I detta fall ökar oljenivån, vilket oftast leder till läckage via tätningar.
 2. Tätning eller skador på systemslangar och rör. Deras slitage kan orsakas av användning av olja av dålig kvalitet, liksom slitage av en cylinder-kolvgrupp. Detta leder till att vevhustrycket ökar, vilket leder till att tätningskörlarna pressas ut ur motorn och ger oljeläckage. Skadade slangar kan också vara ett resultat av för högt systemtryck eller underlåtelse av driftsregler. Med detta fel uppstår luftläckage, vilket leder till strömförlust i motorn och driftsavbrott. Dessutom kommer det kännas en lukt från vevhusgaser, som läcker igenom under huven.
 3. Tätning av oljetråg. Det uppstår på grund av att man använt olja med låg kvalitet eller inte bytt den i tid. Då strömmar partiklar av smörjmedel in i förbränningskammaren, vilket medför att oljebränning och förändring av färg och densitet och lukt i avgaser bildas.

Du kan köpa vevhusventilationssystem till din bil av alla märken i Bildelaronline24.ses webbutik. Vi ger garanti för alla reservdelar.

Vevhusventilation väljare till

Kundvagn
#
Din kundvagn är tom