Strålkastare bil LED och Xenon
Strålkastare för andra biltillverkare
Strålkastare för bilar
Strålkastare ENLIGT TYP
-
Bästa prisBildelaronline24.se garanterar Huvudstrålkastare av hög kvalitet till mycket attraktiva priser.
-
Låga fraktkostnaderFraktfritt inom Sverige gäller på beställningar över 2100 kr förutom vid beställning av skrymmande varor, däck eller utbytesobjekt.
-
Stort urvalFör tillfället innehåller vårt sortiment över 500000 bildelar.
-
Snabb frakt!
Leveranssätt
Framlykta katalog över tillverkare:
Byt ut en bildelar som Strålkastare - vare sig den är defekt eller har passerat sitt förbrukningsdatum. Hitta nyttig information om Strålkastare
- tryckfall;
- interna föroreningar;
- trasig glödlampa;
- rost på insidan;
- oxidering eller kabelfel;
- felaktiga fästelement;
- felaktig drift i interna reflektorn;
- sprickor, flisor, repor på höljet;
- blekt och flimrande ljus;
- slitna ljusdelar.
- störd ljusöverföring;
- ljuset lyser inte upp när det slås på;
- ljuset lyser upp av sig själv;
- strålkastaren immar igen;
- delens hölje har synliga skador.
- mekaniska skador på strålkastaren (stenar som träffar, grus, trottoarbitar);
- strålkastarens halvljusreflektorer har brunnit upp;
- fel med antiblädningsbrytaren, ljusbrytaren eller säkringen;
- skador på grund av olyckor;
- felaktig installation;
- fukt tränger sig in i delen;
- körning på dåliga vägbanor;
- ljuset har överskridit användningstid eller vissa av dess delar har gjort det;
- kabelfel;
- batteriurladdning.
Du kan identifiera fel i strålkastarna på egen hand utan att ens behöva ta bort delen först. Börja med att kontrollera höljet. Om du inte ser några externa defekter så kan du ta bort strålkastarens glas, dra ut lampan och kontrollera om glödtråden har brunnit upp. Byt lampa om detta är fallet.
Sedan måste du kontrollera att strömmen strömmar igenom som den ska i alla relaterade kontakter till strålkastaren. Du testar detta genom att ansluta en testlampa som du vet fungerar. Om den inte lyser upp så kopplar du loss lampans tråd från själva fordonet och in i en testterminal för testlampan. Om testlampa ändå inte lyser upp nu så är det tråden som inte fungerar.
Laga strålkastareVad du kan laga i strålkastare beror på vad som är skadat. Du kan eliminera sprickor och flisor på höljet med hjälp av särskild varmluftsbaserad lödstation. De trasiga plasterna löds ihop då om det går. Om belysningen har försämrad ljusöverföring på grund av repor och märken så kan delen poleras. Beträffande tätheten som kanske har minskat så rekommenderas det att du söker hjälp från proffsen eftersom reparationerna då kräver särskild kunskap och utrustning.
Byta ut strålkastareOm belysningen är svårt skadad så måste du byta ut den. Du byter ut strålkastare genom att följa följande steg:
- Avlägsna kylargallret så du får obehindrad åtkomst till strålkastarna;
- skruva loss ljusets fästbultar på båda sidorna;
- avlägsna försiktigt den trasiga delen;
- avlägsna ljuset från dess fäste och koppla från kablarna från glödlampan;
- installera den nya glödlampan och följ ovanstående stegen i omvänd ordning nu.
Huvudstrålkastare väljare till
Ordningsföljden på nedanstående punkter kan variera beroende på fordonets utformning. För att byta ut strålkastarna är vanligtvis följande nödvändigt att göra:
- Stäng av motorn och låt den svalna med motorhuven öppen.
- Koppla bort batteriets negativa pol.
- Ordna åtkomst till de olika komponenterna. För det kan man behöva avlägsna stötfångare, kylargaller, och eventuella andra delar.
- Koppla bort de elektriska kontakterna till strålkastaren och behandla dem med ett särskilt rengöringsspray för elektriska kontakter.
- Skruva loss alla bultar och ta försiktigt ut strålkastaren.
- Ta bort skyddskåpan från dess baksida.
- Koppla loss kontakterna och fästena till glödlampan, för att ta ur den från den gamla strålkastaren. Montera glödlampan i den nya strålkastaren, undvik att vidröra glaset med dina bara händer, och koppla tillbaka kontakterna.
- Montera den åter ihopsatta strålkastaren och kontrollera att den är korrekt ansluten.
- Montera tillbaka alla delarna i omvänd ordning.
- Kontrollera ljusbildens strålmönster och justera det.
För att byta ut dimljuset, krävs oftast att hjul och hjulhusets innerskärm måste tas bort. Därför bör detta arbete enbart utföras om du har de rätta verktygen, en billyft, och tillräcklig erfarenhet för att arbeta med elutrustning.
Innan du börjar arbeta, bör du kontrollera det rekommenderade förfarandet i ditt fordons instruktionsbok. Vanligtvis kommer du behöva avlägsna strålkastarklustret, genom att lossa bultarna och koppla bort de elektriska kontakterna på enhetens baksida. Sedan måste skyddskåpan tas bort. Koppla loss glödlampan från sitt uttag, och ersätt den försiktigt med en ny. Tänk på att du inte bör vidröra glödlampans glasyta med dina bara händer (använd handskar), då fettfläckar kan orsaka skador på glödlampan. Montera ihop strålkastaren genom att upprepa stegen i bakvänd ordning.
På en del fordon kan glödlampor bytas ut utan att man behöver ta bort hela strålkastaren. I det fallet kan du dock behöva koppla bort motorns styrenhet, batteri, behållaren för kylarvätska, och andra delar. Att byta ut dimljusets glödlampa kräver att framhjulet, motorns stänkskydd och hjulhusets innerskärm avlägsnas.
Du kan besöka en bilverkstad, där experter kan justera dina strålkastare med specialverktyg. Du kan däremot, i de flesta fall, även utföra detta arbete på egen hand. För att göra detta, se till att fordonet står på ett jämnt underlag med bilfronten så nära en vertikal yta (t.ex. en vägg) som möjligt. Genom att använda färgad maskeringstejp, markerar man centrum för varje halvljus på väggen och drar vertikala linjer genom dem. Efter att ha kontrollerat i ditt fordons instruktionsbok, markera punkter 6–12 cm lägre än tidigare markeringar, och sammanbind dem med en horisontell linje. Backa bilen cirka 5–10 meter. Om strålkastaren är korrekt justerad, kommer den övre gränsen på ljusbilden att överensstämma med den horisontella linjen på väggen och ljusstrålen kommer vinklas uppåt från linjernas skärningspunkter. För bilar med separata glödlampor för hel- och halvljus, bör helljuset justeras på ett liknande sätt.