Bildelar SNR

Online reservdelar katalog från SNR

SNR är ett känt märke i hela världen för sina olika lager till bilar. För närvarande så tillhör det gruppen NTN-SNR som är det europeiska kontoret åt företaget Japanese NTN Corporation. SNR står för 30% av all lagertillverkning i hela Europa.

Om företaget SNR

Historien bakom SNR går tillbaka till år 1916 när lagerfabriken grundades i Annecy i Frankrike. Grundaren av företaget var Jacques Schimdt, en smed från Schweiz. I början så var företagets produkter kända under varumärket SRO. År 1946 när företaget köptes upp av franska gruppen Renault så började komponenternas tillverkas under märket SNR (Société Nouvelle de Roulements). År 1956 så började fabriken arbeta med full kapacitet och varje dag så kommer 42 000 lager från tillverkningsbanden.

För närvarande så har företaget tillverkningsplatser runtom i hela världen: i Frankrike, Tyskland, Brasilien, Rumänien, Kina, USA, Italien och Japan. Sedan år 2008 så har det tillhört gruppen NTN-SNR. Sedan år 2000 så hette gruppen NTN-SNR Roulements. Företaget är den största europeiska leverantören av originallager till flera olika biltillverkare. De tillverkar även bildelar åt reservdelsmarknaden. Du kan köpa SNR bildelar på nätet i vår nätaffär till de flesta bilmärken som finns.

Bildelar från SNR:

 1. Navlager. Denna består av flera olika serier:
  • Enkelradig. De anses vara lager från generation noll. De vara avsmalnade och rullande. De masstillverkas allt mindre på grund av att de ständigt måste justeras, smörjas in och få yttertätningar installerade runtom sig.
  • HUB-I. Är enkel och installera, kräver inga särskilda verktyg för att spänna åt dem tillräckligt. Rullelementen i konstruktionen kan vara både kulor och rullar. De inre elementen skyddas mot smuts genom att tätningar installeras. Detta förhindrar även smörjmedel från att läcka ut.
  • HUB-II. De sitter fast med hjälp av en borrflänsa som fäster fast lagret till bromsskivan eller hjulnavet som minskar storleken hos navanordningen. Kulor används konstruktionen av dessa komponenter medan navet i sig tillverkas som en fast patron som då skyddas väl från yttre påverkningar.
  • HUB-III. De sitter fast med två borrflänsar som fäster fast dem både till en bromsskiva och ett hjulnav. De är starka mot föroreningar. De är enkla att montera, centrera och underhålla. HUB-lagerserierna från alla tre generationer kan integreras ihop med ABS sensorer - dessa är små sensorer som mäter hjulets hastighet och skickar dessa data till motsvarande systems styrenheter.
  • HUB-IV. Skiljer sig från de tidigare serierna – HUB-III– med CVUJ installerat. De är lättare och mer kompakta som gör deras design mer fast. En av fördelarna är deras höga tjänstduglighet.
 2. Växellådslager. Går genom den termiska och kemiska processen som förstärker deras motstånd mot nötande partiklar, påverkningar från smörjmedel och påverkningar från maximala belastningar. Dessutom är de högkvalitativa tätningarna till transmissionen också tillverkade under märket SNR.
 3. Fjädringslager. I denna kategori finner du ett brett produktutbud. Bara till själva MacPherson-fjädring så finner du följande produkter från SNR:
  • 134 svängkranslagersatser till KB stag.
  • 58 olika slags svängkranslager till M stag.
  • 19 reparationssatser till KS bärarmar.
 4. Kopplingslager.
 5. Motorlager.
 6. Generatorlager.
 7. Startmotorlager.
 8. Hjälprullar till drivrem.
Hitta din kategori
Sökresultat för kategori
Inga matchningar hittade
Hitta de senaste erbjudandena från tillverkarna:
Kundvagn
#
Din kundvagn är tom